Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Ingrediënten
▢
stokbrood
Voor de knoflookboter
▢
125
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
4
uitgeperste teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel fijngesnipperde
peterselie
▢
versgemalen
peper
Voor de Italiaanse kruidenboter
▢
125
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
2
eetlepels
tomatensaus
▢
½
eetlepel fijngesnipperde
basilicum
▢
½
eetlepel fijngesnipperde
peterselie
▢
1
uitgeperst teentje
knoflook
▢
½
eetlepel fijngesnipperde
oregano
▢
3
eetlepels
Parmezaan
Instructies
oer voor de knoflook- of Italiaanse kruidenboter de ingrediënten door elkaar.
Snijd een stokbrood in grote plakken van ± 3 cm dik.
Besmeer het brood aan beide kanten met de knoflook- of Italiaanse kruidenboter.
Wikkel het stokbrood in een lang vel dubbelgevouwen aluminiumfolie en maak de sluiting aan de bovenkant goed dicht.
Rooster het brood in de folie op een matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
Leg het pakketje op een serveerschaal of in een mandje, vouw de folie open en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Brood