Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpeer met Stilton en Port
Gestoofde peertjes in portsaus met Blue Stilton en walnoten, een elegant en smaakvol dessert.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
kaneelstokje
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
100
g
basterdsuiker
▢
150
g
Blue Stilton
▢
2
dl
rode port
▢
2
kruidnagels
▢
4
roodkokende stoofpeertjes
Saint Rémy
▢
8
walnoten
▢
½
citroen
Instructies
Schil de peertjes, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen.
Boen de citroen schoon en schil dun.
Breng de port met 1 dl water aan de kook en los de suiker op.
Voeg kaneel, kruidnagels, nootmuskaat en citroenschil toe.
Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze ± 10 minuten beetgaar.
Verwijder citroenschil en kruidnagels.
Laat de peertjes afkoelen.
Snijd de Stilton in reepjes.
Schik peerpartjes op bordjes, verdeel de Stilton ertussen, garneer met walnoten en schenk het stoofvocht erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een glas rode port, of een andere zoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
/
Noten
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst