Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
400
gram
aubergine
▢
400
gram
kip
▢
zout
▢
840
gr blik
witte bonen
▢
3
eetlepels
olie
▢
70
gr blikje
tomatenpuree
▢
½
theelepel
kaneel
▢
2
theelepels
Italiaanse keukenkruiden
▢
15
gr verse
koriander
▢
½
theelepel
cayennepeper
Instructies
Pel de ui en snijd hem n stukken.
Pel de knoflook en snipper ze fijn.
Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
Halveer de kippenlevertjes en bestrooi ze met zout en de helft van de cayennepeper.
Laat de bonen in een zeef uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kippenlevertjes, onder regelmatig omscheppen, op hoog vuur in 3 minuten bruin.
Voeg de ui, de knoflook en de aubergine toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de bonen, de tomatenpuree, het kaneelpoeder, de kruiden en 1 dl water toe en laat het gerecht afgedekt 10 minuten stoven.
Knip intussen de koriander in een kopje fijn.
Breng het gerecht op smaak met zout en de rest van de cayennepeper en bestrooi het met de koriander.
Serveer met rijst en gemengde sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Stoofpot