Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stroganoffsaus met Wodka
Maak je maaltijden compleet met deze rijke Stroganoffsaus met wodka. De perfecte saus voor bij vleesgerechten, met een romige textuur en een heerlijke smaak. Probeer het vandaag nog!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
mes
snijplank
Herd
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
rode paprika
▢
150
g
champignons
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
wodka
▢
1
kopje
tomatenketchup
▢
1
bouillonblok rund
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
2
eetlepels
paprikapoeder mild
▢
Mespunt
peper
▢
Mespunt
zout
Instructies
Snijd de ui, paprika en champignons in stukjes.
Bak deze samen met de uit de pers geperste knoflook bruin in boter.
Voeg de wodka, tomatenketchup, bouillonblok, bloem, crème fraîche en paprikapoeder toe.
Roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus enkele minuten doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt ook goed zonder de wodka.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge rosé past goed bij de smaken van deze saus.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij