Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stuvée's Tomatenslobber met Varkensnieren
Een eenvoudig en voedzaam stoofgerecht van varkensnieren in tomatensaus, een traditioneel gerecht van kermisexploitant Jacob Stuvée.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Pan met deksel
Ingrediënten
▢
6
varkensnieren
▢
2
uien
▢
Boter of vet
▢
1
groot
blik tomatenpuree
▢
Peper
▢
Zout
▢
Laurier
▢
Nootmuskaat
Instructies
Blancheer de nieren en kook ze gaar in water met zout en laurier.
Snijd de uien in reepjes en smoor ze in boter of vet lichtbruin en gaar.
Snijd de gare nieren in blokjes.
Voeg de nieren en tomatenpuree toe aan de uien.
Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Laat alles ± 15 minuten zachtjes stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tarwebrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kermis