Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse Hete Bokking met Pittige Tomatensaus
Deze Surinaamse hete bokking wordt geserveerd met een kruidige tomatensaus en is heerlijk bij rijst of op brood. Een smaakexplosie van rook, pit en zuur!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Koekenpan
Spatel
Ingrediënten
▢
1
grote
vette gerookte bokking
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
hete chilipepers
zonder pit, fijngehakt
▢
2
grote
tomaten
in partjes gesneden
▢
5
zure birambies of 1 onrijpe groene mango
▢
1
tl
basterdsuiker
▢
1
tl
olie
▢
100
ml
water
indien nodig
Instructies
Voorbereiding
Borstel de bokking voorzichtig schoon en snijd hem in 8 stukken (verwijder de kop).
Verhit de olie in een pan en bak de stukjes bokking kort tot ze openbarsten.
Haal de bokking uit de pan en laat de pan op het vuur staan.
Bereidingswijze
Laat voldoende olie in de pan en voeg eventueel nog 1 eetlepel olie toe.
Bak de uien, knoflook en chilipepers in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze zacht koken tot een smeuïge saus.
Roer de basterdsuiker door de saus.
Als de saus te droog is, voeg dan 50 ml water toe.
Was de birambies en snijd ze in de lengte doormidden.
Vervang de birambies indien nodig door een groene mango, geschild en in dunne reepjes gesneden.
Voeg de vruchten toe aan de saus en schep goed om.
Leg de gebakken bokking in de pan en schep voorzichtig om zodat de saus goed intrekt.
Laat het geheel op laag vuur sudderen tot een smeuïge saus ontstaat.
Voeg indien nodig nog 50 ml heet water toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met witte rijst en een frisse komkommersalade of geniet ervan op een knapperig Surinaams broodje.
Wijnadvies:
Een
frisse droge witte wijn
zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de rokerige en pittige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.4
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Suriname
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden