Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse Moksi Alesi met Zoutvlees en Garnalen
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
vergiet
antiaanbakpan
Vlamverdeler
Ingrediënten
▢
225
g
Surinaams zoutvlees
of vis- of kipfilet
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
1
rode peper
fijngesneden
▢
3
cm
verse gemberwortel
fijngehakt
▢
1
theelepel
koenjit
kurkuma
▢
1
paksoi
in dunne repen
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
200
g
basmatirijst
▢
500
ml
visbouillon
van tablet
▢
1
blikje
kidneybonen
200 g, uitgelekt
▢
250
g
tijgergarnalen
Instructies
Snijd het zoutvlees in kleine blokjes.
Leg het in een vergiet en spoel het 1 minuut goed af onder koud water.
Breng het zoutvlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het in 20 minuten gaarkoken.
Laat het vervolgens uitlekken en dep het droog.
Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
Voeg het zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak dit alles 1 minuut zachtjes mee.
Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
Laat het vervolgens afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast.
Verwarm de rijst met zoutvlees opnieuw op een vlamverdeler.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
Schep de garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van dit gerech
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
36
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
3.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Vlees
Land van herkomst
Suriname
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij