Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sweet chilinoedels met gamba’s en koriander
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
½
zak
Conimex woknoedels
125 g
▢
Conimex Wok Olie
▢
200
g
gamba’s
gepelde rauwe
▢
1
wokgroentepakket
400 g
▢
Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili
▢
3
eetlepel(s)
koriander
grofgehakte
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
Schep ze uit de pan.
Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en roerbak de groenten 5 minuten.
Voeg de gamba’s en ca. 5 eetlepels woksaus toe.
Voeg de noedels toe, schep alles met 2 spatels door elkaar en wok nog 1 minuut.
Schep de sweet chilinoedels met gamba’s in 2 grote kommen en bestrooi met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor een knappertje Conimex Kroepoek Naturel op tafel en geef er voor een extra pittig accent Sambal Brandal bij.
Variatietip:
Vervang de gamba’s door 200 g kipreepjes en wok ze 5 minuten. Gebruik in plaats van koriander bieslook gemengd met geraspte citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters