Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Syllabub
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge glazen
Zeef
Ingrediënten
▢
1
citroen
schoongeboend
▢
1
eetlepel
cognac
▢
2
eetlepels
medium dry sherry
▢
3
dl
slagroom
▢
75
gr
witte basterdsuiker
Instructies
Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers het sap uit.
Meng de citroenrasp en het sap met cognac en sherry.
Laat dit mengsel 1 uur intrekken, zeef het vervolgens.
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
Meng het citroen-cognac-sherry mengsel met de opgeklopte slagroom.
Schenk de syllabub in hoge glazen en zet het geheel 1 uur koel weg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de syllabub met fruit en een lekker dessert koekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst