Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taboulé met kip en citroen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
300
gram
couscous
▢
1
citroen geraspt en geperst
▢
2
rode paprika’s
▢
1
eetlepel(s)
harissa
▢
2
eetlepel(s)
maisolie
▢
3
takjes peterselie
▢
4
kippen bouten
▢
1
eetlepel(s)
gekonfijte citroen
▢
2
aubergine’s
▢
2
eetlepel(s)
honing
▢
3
takjes verse koriander
▢
3
takjes munt
Instructies
Snij de aubergines overlangs in plakken, snij de paprika’s in repen.
Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.
Hak de gekonfijte citroen.
Hak de kruiden fijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de olie met de honing en de harissa.
Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel.
Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking).
Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
Meng de citroenschil, het citroensap en de kruiden samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij.
Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven, op 160°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst