Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taco’s met Mexicaans gehakt
Boodschappen 3-2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepel
chilipoeder
▢
2
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
mespuntje
paprikapoeder
▢
versgemalen peperzout
▢
6
taco’s
▢
reepjes ijsbergsla
▢
125
ml
zure room
▢
6
eetlepels
geraspte belegen kaas
▢
potje
tacosaus
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie.
Pel de ui, snipper deze en bak 2 minuten met het gehakt.
Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.
Leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven.
Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel.
Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
Serveer de tacosaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang 150 g gehakt eens door reepjes chorizo of salami.
Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker:
roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, ½ theelepel komijnpoeder (djinten), ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theelepel suiker en voeg daar 1 blik gepelde tomaten (400 g) en 1 blikje tomatenpuree aan toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Taco's & Nacho's
Land van herkomst
Mexico