Taco’s met Mexicaans gehakt

Boodschappen 3-2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepel gemalen komijn djinten
  • mespuntje paprikapoeder
  • versgemalen peperzout
  • 6 taco’s
  • reepjes ijsbergsla
  • 125 ml zure room
  • 6 eetlepels geraspte belegen kaas
  • potje tacosaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak het gehakt rul in de hete zonnebloemolie.
  • Pel de ui, snipper deze en bak 2 minuten met het gehakt.
  • Voeg de geperste teentjes knoflook toe en de kruiden.
  • Leg de tacoschelpen met de open kant naar boven op bakpapier 3 minuten in het midden van de oven.
  • Haal ze uit de oven en schep in iedere schelp een paar eetlepels van het gehaktmengsel.
  • Verdeel er reepjes sla, toefjes zure room en geraspte kaas over.
  • Serveer de tacosaus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang 150 g gehakt eens door reepjes chorizo of salami.

Zelfgemaakte tacosaus is extra lekker:

roerbak daarvoor 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene paprika en rode peper, ½ theelepel komijnpoeder (djinten), ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 geperst teentje knoflook, peper, zout, 1 theelepel suiker en voeg daar 1 blik gepelde tomaten (400 g) en 1 blikje tomatenpuree aan toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Taco's & Nacho's
Land van herkomst Mexico