Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Tapenade met Ansjovis en Pijnboompitten
Lekker bij de BBQ, bij de TV, als Tapas, voorgerecht of op een mooie zomeravond met een lekker wijntje.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
8
zongedroogde tomaten
in olie
▢
4
st.
ansjovis
filets
▢
40
gram
Pijnboompitten
▢
3
TL
Balsamico azijn
▢
Snufje
peper
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
Pureer de tomaten, pijnboompitten en ansjovis filets met een staafmixer en een beetje olie uit het potje tot een puree.
Voeg geen zout toe!
De ansjovis zijn al zout.
Voeg de Balsamico azijn toe.
Niet alles in 1 keer, maar proef tussendoor even en maak het samen met de peper op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Tapas
/
Vis