Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tarbot voor lekkerbekken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
tarbot
van 1½ kg
▢
75
gr
boter
▢
100
gr
grijze garnalen
gepelde
▢
50
gr
tarwebloem
▢
¼
liter
melk
▢
1
eigeel
▢
2
dl
room
▢
50
gr
gemalen kaas
▢
¼
liter
visfumet
▢
⅛
liter
witte wijn
▢
50
gr
beschuit
verkruimelde
Instructies
Snijd de tarbot in gelijke moten.
Dompel de stukken in kokend gezouten water en pocheer ze 5 minuten.
Haal de tarbot dan uit het kookvocht en droog hem goed af.
Verwijder vel en graten aan de zijkanten en leg de tarbot op een schotel.
Smelt 50 gr boter, voeg er de gepelde garnaal aan toe en stoof de zeediertjes ± 2 minuten.
Bestrooi met de gezeefde tarwebloem.
Meng er de melk, de visfumet en de witte wijn onder, breng aan de kook en laat het mengsel zachtjes inkoken.
Kruid met peper en zout en werk af met een liaison van room en eigeel.
Giet de saus over de tarbot, bestrooi met de gemalen kaas en met het beschuitkruim.
Verdeel de overige boter over de visschotel en bak die in 15 minuten gaar in een warme oven van 160°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België