Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartaar met Asperges en Romige Cognacsaus
Verwen jezelf met malse tartaar en knapperige asperges, geserveerd in een romige cognacsaus. Een perfect gerecht voor een chique diner.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kookpan
snijplank
mes
Spatel
schuimspaan
Ingrediënten
▢
4
tartaartjes van ongeveer 100 gram elk
▢
4
eetlepels
boter
▢
1
sjalotje
fijn gesnipperd
▢
2
eetlepels
cognac
▢
1
beker
zure room
▢
Versgemalen peper
naar smaak
▢
Zeezout
naar smaak
▢
16
asperges
▢
Handvol
geschaafde amandelen
Instructies
Bestrooi de tartaartjes royaal met versgemalen peper en zeezout.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de tartaartjes goudbruin aan beide kanten, ongeveer 3 minuten per kant.
Haal de tartaartjes uit de pan en leg ze opzij.
Giet het overtollige vet uit de pan en voeg een nieuwe eetlepel boter toe.
Voeg het fijn gesnipperde sjalotje toe en laat dit zachtjes garen.
Voeg de cognac toe aan de pan en laat het even koken om de alcohol te laten verdampen.
Voeg vervolgens de zure room toe, samen met zout en peper naar smaak.
Roer goed door en voeg als laatste nog een klein beetje boter toe, al roerende, totdat de saus een mooie consistentie heeft.
Maak de asperges schoon en kook ze gedurende 5 minuten.
Haal ze uit het water en laat ze even uitlekken.
Serveer de tartaartjes op verwarmde borden, verdeel de romige cognacsaus over de tartaartjes, en serveer de asperges erbij.
Bestrooi de asperges met geschaafde amandelen voor extra smaak en textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een licht gekoelde Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Saus
Land van herkomst
Internationaal