Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tarte Jeanne met Appel en Vanille
Een heerlijk eenvoudige Tarte Jeanne met de zoete smaak van appel en vanille, perfect voor bij de koffie of als afsluiter van een feestelijk diner. Snel en gemakkelijk te maken!
Porties:
8
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
Garde
Mengkom
Oven
Spatel
Ingrediënten
▢
10
eetlepels
zelfrijzende bloem
▢
8
eetlepels
kristalsuiker
▢
6
eetlepels
maïsolie
▢
6
eetlepels
melk
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
1
ei
▢
2
appels
in blokjes of schijfjes gesneden
Om te bestrijken:
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
80
g
boter
▢
1
ei
Instructies
Meng zelfrijzende bloem, kristalsuiker, maïsolie, melk, vanillesuiker en ei tot een gladde massa.
Voeg de blokjes of schijfjes appel toe aan het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.
Haal de taart uit de oven en bestrijk deze met het mengsel van suiker, vanillesuiker, boter en ei.
Zet de taart nog 5 minuten terug in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat afkoelen en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Verjaardag