Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tartelettes met Griet en Jonge Prei
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
6 ronde vormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet;
ovenschaal, beboterd;
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
▢
6
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
350-400
g
gefileerde griet
in 12 stukken gesneden
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
visbouillon
▢
1 ¾
dl
slagroom
▢
350
g
prei
in dunne ringen
▢
15
g
boter
▢
Zout en versgemalen witte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit en bekleden hiermee de ingevette vormpjes.
Bak ze blind in de oven gedurende 10 minuten.
Verwijder de vulling en bak de tartelettes nog 5-10 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
Leg de stukken vis naast elkaar in een beboterde ovenschaal.
Schenk de witte wijn en visbouillon erover.
Breng tegen de kook aan op het fornuis.
Dek af met beboterd aluminiumfolie en zet 1 minuut in de oven.
Schep de vis uit de schaal en houd het warm.
Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
Voeg de room en de helft van de prei toe.
Laat het inkoken tot sausdikte.
Verhit de boter en bak de rest van de prei met zout en peper gedurende 5 minuten zachtjes.
Verdeel de gebakken prei over de tartelettes en leg de vis erbovenop.
Verwarm nog 3 minuten in de hete oven.
Schep een beetje saus over de vis voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze tartelettes met griet en jonge prei als verfijnd voor- of tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tussengerecht
/
Vis
/
Voorgerechten
Feestdagen etc
Kerst