Tartelettes met Griet en Jonge Prei in Romige Wijnsaus
Krokante tartelettes gevuld met romige saus van griet, jonge prei en een vleugje droge witte wijn, perfect voor een elegant voorgerecht of tussengerecht.
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit en bekleed de ronde vormpjes ermee.
Bak de bladerdeegvormpjes 10 minuten blind in de oven met bakpapier en steunvulling.
Verwijder de steunvulling en bak de tartelettes nog 5-10 minuten lichtbruin.
Leg de stukken griet naast elkaar in een beboterd ovenschaaltje.
Schenk de wijn en bouillon erover en breng dit op het fornuis tegen de kook aan.
Zet het ovenschaaltje afgedekt met beboterd aluminiumfolie 1 minuut in de oven.
Schep de vis uit de schaal en zet deze apart om warm te houden.
Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
Voeg de room en de helft van de prei toe aan het ingekookte kookvocht en laat het inkoken tot sausdikte.
Verhit de boter in een pan en bak de rest van de prei met zout en peper 5 minuten zachtjes.
Verdeel de prei en de vis over de tartelettes.
Zet de tartelettes nog 3 minuten in de hete oven om alles goed te verwarmen.
Schep een beetje van de saus over de vis en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesBij dit verfijnde gerecht past een frisse Chardonnay of een elegante Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de griet en de romige saus perfect aanvult.