Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Tartulla coeur d’Ange
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
glazen schaal
Koelkast
mixer
Ingrediënten
▢
1
grote
botercake
▢
1
groot
blik fruitsalad
of 1 grote fles kersen op sap,
▢
½
liter
slagroom
▢
wat
marasquin
Instructies
Men snijdt een lange botercake in vingerdikke plakken en besprenkelt deze met marasquin.
Men plaatst zoveel van deze plakken in een glazen schaal, dat de bodem goed bedekt is.
Hierop verdeelt men ‘fruit salad’ uit blik, of kersen op sap en giet er met een lepel flink wat sap over.
Dan volgt een flinke dikke laag heel stijfgeslagen room.
Hierop plaatst men achtereenvolgens weer een goed afsluitende laag cake met marasquin, vruchten met hun sap en als bovenste laag de slagroom.
U versiert het geheel met mandarijnenschijfjes uit blik, geconfijte kersjes en opgespoten room.
Dan een paar uur in de ijskast of op een hele koele plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht