Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tejo Mosselen met Rijst
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
¼
kopje
olijfolie
▢
3
uien
in ringen gesneden
▢
1.5
liter
vleesbouillon
▢
250
gram
rijst
▢
1
blik
tomaten
circa 800 g, in stukken gesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
1
bosje
peterselie
gehakt
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uienringen tot ze glazig zijn.
Blus de uien af met de vleesbouillon.
Kook de rijst half gaar volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de tomaten en fijngehakte knoflook toe aan de pan met uien en laat het geheel even opkoken.
Breng het kooknat op smaak met zout en peper.
Voeg de mosselen toe en laat ze 10-15 minuten koken tot de schelpen openstaan.
Roer een deel van de gehakte peterselie door het gerecht.
Garneer met de overgebleven peterselietakjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Vinho Verde past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
560
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
3.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten