Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Terrine van vers fruit
Aller Hande 1997
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
1 terrine- of cakevorm inhoud 3/4 á 1 liter,
plasticfolie
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
witte gelatine
▢
1
blikje
kokosmelk
4 dl, Nutco,
▢
.4 eetlepels suiker
▢
1
dl
mango-limoen-meloen limonadesiroop
Lessini,
▢
1
rijpe
mango
ca. 500 g,
▢
5
passievruchten
▢
1
limoen
▢
6
aardbeien
Instructies
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
Gelatine goed uitknijpen.
Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
Limonadesiroop erdoor roeren.
In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Terrine bekleden met plasticfolie.
Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
Dun laagje gelei in terrine scheppen.
Hierop plakjes mango leggen.
Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
Rest van passievruchten in vieren snijden.
Limoen in 12 partjes snijden.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch