Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.
Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.