Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tex-Mex Gegrilde Kip met Avocadodip
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenschaar
Groot mes
Mengkom
barbecue of grill
Keukentang
kwast
Ingrediënten
▢
1
schoongemaakte
kip
▢
100
gram
fijngehakt gerookt spek
▢
1
el
verse fijngehakte rozemarijnnaaldjes
▢
3
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1 ½
el
chilikruiden
▢
2
tl
geraspte citroenschil
▢
3
el
olie
Instructies
Verwijder met een keukenschaar de ruggengraat van de kip.
Leg de kip op een werkblad met de borst naar boven en open deze zo ver mogelijk.
Sla de kip plat met een groot mes.
Maak het vel van de borst en de poten los.
Meng in een kom het spek, de rozemarijn, uitgeperste knoflook, 1 el chilikruiden en 1 tl citroenrasp.
Verdeel dit mengsel onder de huid van de kip.
Meng de olie met ½ el chilikruiden en 1 tl citroenrasp en wrijf de kip hiermee in.
Leg de kip op het rooster van de grill en rooster deze in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Bestrijk de kip af en toe met een in olie gedoopt takje rozemarijn.
Serveer de kip met avocadodip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Shiraz of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
50
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
America
/
Fusion
/
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij