Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise Aubergine-Tofu Curry
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote braadpan,
Ingrediënten
▢
1
stengel
citroengras
sereh
▢
1
pak
tofu
325 g
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
2
rode uien
▢
2
aubergines
▢
2
eetlepels
olie
▢
3
eetlepels
Thaise basilicumpasta
pot à 225 g
▢
200
ml
kokosmelk
half blik van 400 ml
▢
½
theelepel
kaneel
▢
Een mespunt nootmuskaat
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
Instructies
Was de citroengras en hak het witte gedeelte van de stengel heel fijn.
Kneus de rest met de achterkant van een mes.
Laat de tofu uitlekken en snijd het in blokjes.
Pel en snijd de uien in parten.
Snijd de aubergine in stukken.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
Verhit de olie in een grote braadpan.
Bak de tofu, aubergine, ui en paprika al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten.
Voeg de fijngesneden citroengras, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toe.
Laat de curry afgedekt op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten stoven.
Breng de curry op smaak met sojasaus.
Serveer met (pandan-)rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Viognier past goed bij de kruidige en exotische smaken van deze curry.
Voedingswaarden
Calories:
305
kcal
|
koolhydraten:
16
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
1.8
g
|
Zout:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch