Aubergine tofucurry

AllerHande september 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 pak tofu netto 325 g
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) Thaise basilicumpasta pot à 225 g
  • ½ blik kokosmelk à 400 ml
  • ½ theelepel kaneel
  • mespunt nootmuskaat
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) lichte soja saus

Instructies

  • Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen.
  • Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in parten snijden.
  • Aubergine in stukken snijden.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden.
  • In grote braadpan olie verhitten.
  • Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen.
  • Curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten laten stoven.
  • Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch