Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 stengel sereh citroengras
- 1 pak tofu netto 325 g
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 rode uien
- 2 aubergines
- 2 eetlepel(s) olie
- 3 eetlepel(s) Thaise basilicumpasta pot à 225 g
- ½ blik kokosmelk à 400 ml
- ½ theelepel kaneel
- mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) lichte soja saus
Instructies
- Sereh wassen en witte gedeelte van stengel heel fijn hakken, rest met achterkant van mes kneuzen.
- Tofu laten uitlekken en in blokjes snijden.
- Uien pellen en in parten snijden.
- Aubergine in stukken snijden.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in stukken snijden.
- In grote braadpan olie verhitten.
- Tofu, aubergine, ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Sereh, basilicumpasta, kokosmelk, kaneel, nootmuskaat en citroensap toevoegen.
- Curry afgedekt op laag vuur nog ca. 10 minuten laten stoven.
- Curry met sojasaus op smaak brengen. Met (pandan-)rijst serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht smaakt nog beter als het (een dag) van te voren bereid wordt. Verwarm het gerecht in de magnetron of op een middelhoog vuur.