Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, kleurrijke wokgroenten en rijst, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
kookpan
koksmes
snijplank
Wok
Ingrediënten
▢
300
gram
rijst
▢
2
schaaltjes
tilapiafilet
ca. 250 gram elk
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
zak
wokgroenten
grofgesneden (400 gram)
▢
3
eetlepels
worcestershiresaus
▢
4
eetlepels
gembersiroop
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tilapia in reepjes.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Voeg de tilapia toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tilapia uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de wokgroenten toe aan de overgebleven bakolie en bak 3 minuten mee.
Roer de worcestershiresaus en gembersiroop erdoor en laat 2 minuten meewarmen.
Schep de tilapia door de groenten.
Serveer de roerbakschotel met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze roerbakschotel gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Sauvignon Blanc, die de smaken van de tilapia en wokgroenten complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Roerbakken / Wokken
/
Vis
Land van herkomst
Azië
/
Europa
/
Fusion