Snijd de tilapiafilet in stukken en de gerookte forelfilet in reepjes.
Pureer in een keukenmachine de tilapiafilet, het ei, de geraspte mierikswortel, de helft van de forelfilet en de helft van de muntblaadjes tot een glad mengsel.
Meng de crème fraîche voorzichtig door het vismengsel.
Roer de reepjes forelfilet door het mengsel en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schep de vispuree in de ingevette vormpjes en strijk de bovenkant glad.
Breng in een hapjespan ongeveer ½ liter water aan de kook.
Zet de vormpjes in het kokende water en dek de pan af.
Laat de paté op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar stomen.
Neem de vormpjes uit het water en laat de paté afkoelen.
Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakken.
Besprenkel de komkommer met citroensap en knip de resterende muntblaadjes in stukjes.
Keer de vormpjes om op bordjes en laat de paté voorzichtig loskomen.
Serveer de tilapiapaté met de komkommerplakjes en garneer met stukjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met vers stokbrood of knapperige crackers voor een extra luxe touch.Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio vormt een perfecte match met de frisse smaken van de paté.