Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu met appel en speculaas
Een variatie op de Italiaanse Tiramisu
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Koelkast
Garde
Spatel
Ingrediënten
▢
3
appels
▢
3
el
honing
▢
30
gram
boter
▢
250
gram
mascarpone
▢
3
eieren
▢
80
gram
suiker
▢
kaneelpoeder
▢
15
speculaasjes
Instructies
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes
Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appels gedurende 5 minuten.
Voeg de honing en snuf kaneelpoeder toe en laat gedurende 5 minuten het fruit karamelliseren.
Giet de appels af en laat afkoelen
Bewaar het afgegoten sap.
Scheid de eieren.
Klop de eidooiers met de suiker totdat ze wat bleker worden.
Voeg de mascarpone toe en klop stevig door met een garde.
Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
Spatel daarna het geklopte eiwit door het mascarpone mengsel.
Spatel tot het een homogeen mengsel is.
Brokkel in elk glas 2 speculaasjes en voeg wat sap, het mascarpone mengsel en wat appelblokjes toe.
Herhaal dit nogmaals en eindig met wat fijngebrokkeld
speculaas.
Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië