Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu met gezouten caramelsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
of
Blender
Spatel
Steelpan
Koelkast
Ingrediënten
▢
250
gram
mascarpone
▢
70
gram
suiker
▢
2
eieren
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
10
langvingers
Voor de caramelsaus
▢
300
gram
poedersuiker
▢
30
gram
gezouten boter
▢
30
cl
slagroom
Afwerking
▢
cacaopoeder
Instructies
Maal de langvingers fijn in de keukenmachine of blender.
Caramelsaus
Laat de poedersuiker smelten in een steelpan met dikke bodem.
Zodra deze een licht bruine kleur heeft van het vuur halen en de slagroom toevoegen en flink roeren met een houten pollepel.
Roer daarna de boter in kleine klontjes erdoor.
Tiramisu
Splits de eieren.
Klop de eiwitten tot stevige pieken.
Doe de eidooiers in en kom en meng met de suiker en de vanillesuiker.
Roer de mascarpone er doorheen.
Spatel de opgeklopte eiwitten door het mascarpone mengsel.
Opmaak
Verdeel het langevingermengsel over 4 glazen.
Verdeel de caramelsaus over de glazen,
Verdeel de Tiramisu over de glazen.
Laat opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren bepoeder met de cacaopoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht