Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Toemis Champignons
Gestoofde, gekruide champignons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
Ingrediënten
▢
500
gram
champignons
▢
2
salamblaadjes
▢
1
grote
ui
▢
een beetje
asemwater
▢
1
teentje
knoflook
▢
suiker
naar smaak
▢
1
rode lombok
▢
zout
naar smaak
▢
1
serehstengel
▢
5
eetlepel
olie.
Instructies
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in niet te
dunne plakjes.
Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, plet hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
Was de lombok en hak deze ook fijn.
Fruit de ui en de knoflook in de hete olie, doe er de lombok, sereh en salamblaadjes bij.
De champignons worden er nu bij gedaan met een half kopje water.
Niet teveel water erbij doen, want er komt veel vocht uit de champignons.
Op klein vuur ca. 15 minuten door laten koken.
Het gerecht afmaken met zout, suiker en eenbeetje asemwater.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor het serveren, de salam en sereh verwijderen, evt garneren met een beetje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch