Toemis Champignons

Toemis Champignons

Gestoofde, gekruide champignons
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 2 salamblaadjes
  • 1 grote ui
  • een beetje asemwater
  • 1 teentje knoflook
  • suiker naar smaak
  • 1 rode lombok
  • zout naar smaak
  • 1 serehstengel
  • 5 eetlepel olie.

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in niet te
  • dunne plakjes.
  • Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, plet hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  • Was de lombok en hak deze ook fijn.
  • Fruit de ui en de knoflook in de hete olie, doe er de lombok, sereh en salamblaadjes bij.
  • De champignons worden er nu bij gedaan met een half kopje water.
  • Niet teveel water erbij doen, want er komt veel vocht uit de champignons.
  • Op klein vuur ca. 15 minuten door laten koken.
  • Het gerecht afmaken met zout, suiker en eenbeetje asemwater.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor het serveren, de salam en sereh verwijderen, evt garneren met een beetje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch