Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tomaten met de Italiaanse kruiden 2 minuten al omscheppend.
Verhit 30 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten zachtjes glazig.
Voeg de wijnazijn en kruidenbouillon toe, breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de gebakken tomaten, basilicum en 25 g boter.
Schep voorzichtig de kerstomaatjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de warme sjalottensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse rucolasalade en knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de frisse tomatensmaak en romige saus.