Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizzakrans met tomaten
Gemaakt van vers pizzadeeg
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg
400g
▢
60
g
zachte boter
▢
100
g
tomatenpuree
▢
100
g
tomaten
fijngesneden
▢
2
rode uien
fijn gesneden
▢
3-4
takjes
rozemarijn
fijn gesneden
▢
Gemalen zout
▢
Gemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel.
Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen.
Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke pizzakrans als hapje of als onderdeel van een tapasassortiment.
Een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti, past perfect bij de smaken van deze tomatenpizzakrans.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Pizza
/
Tapas
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch