Pizzakrans met tomaten

Gemaakt van vers pizzadeeg
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
  • 60 g zachte boter
  • 100 g tomatenpuree
  • 100 g tomaten fijngesneden
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • 3-4 takjes rozemarijn fijn gesneden
  • Gemalen zout
  • Gemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel.
  • Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
  • Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen.
  • Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
  • Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20-25 minuten, of tot hij goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
  • Serveer deze heerlijke pizzakrans als hapje of als onderdeel van een tapasassortiment.
  • Een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti, past perfect bij de smaken van deze tomatenpizzakrans.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Pizza / Tapas
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch