Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatenkaasfondue
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
fonduepan
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
groene paprika
▢
1
el
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
blikken gepelde tomaten
à 400 gr
▢
200
gram
geraspte belegen keurkaas
▢
200
gram
geraspte oude keurkaas
▢
½
tl
tijm
▢
½
tl
paprikapoeder
▢
zout
▢
peper
▢
1
el
maïzena
Instructies
Pel de ui en het teentje knoflook en maak de paprika schoon.
Snijd beide in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan.
Fruit de ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de olie.
Voeg de tomaten met het sap toe en breng alles aan de kook.
Laat de tomaten ca 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de geraspte kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
Breng de fondue op smaak met de tijm, paprikapoeder, peper en zout.
Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
Schenk de fondue over in een fonduepan.
Houd de fondue op en rechaud of spiritusbrander warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er stokbrood en komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas