Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tongfilets met Garnalen en Romige Champignons
Een luxe gerecht van tongfilets met garnalen en champignons in een romige saus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Zeef
Ingrediënten
▢
8
tongfilets
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
2 ½
dl
visbouillon
tablet
▢
1
wortel
in stukken
▢
1
ui
in stukken
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
laurierblad
▢
150
g
garnalen
▢
200
g
champignons
in dunne plakjes
▢
⅛
liter
slagroom
▢
50
g
boter
Instructies
Voorbereiding:
Rol de tongfilets op en zet ze vast met cocktailprikkers of bind ze vast met draad.
Breng de witte wijn en visbouillon aan de kook met de wortel, ui, peterselie en laurier.
Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes trekken.
Bereiding:
Temper het vuur en leg de visrolletjes in het vocht.
Pocheer de vis gedurende 8 minuten (niet laten koken).
Schep de vis uit de pan en leg ze op een warme schaal.
Verwarm de garnalen gedurende 5 minuten in de bouillon.
Plaats de garnalen naast de visrolletjes en houd warm.
Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot 2 dl.
Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de champignons in 25 g boter gedurende 5 minuten zacht.
Leg de champignons op de schaal met vis en garnalen.
Roer de resterende boter door de saus (niet meer laten koken).
Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc voor een perfecte match met dit verfijnde visgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian
Feestdagen etc
Kerst