Rol de tongfilets op en zet ze vast met een cocktailprikker of bind ze vast met keukentouw.
Breng de wijn en bouillon met de wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
Temper het vuur.
Leg de tongrolletjes in de bouillon en pocheer ze ongeveer 8 minuten (niet laten koken).
Schep de tongrolletjes voorzichtig uit de pan en leg ze op een warme schaal.
Verwarm de garnalen ongeveer 5 minuten in de bouillon.
Plaats de garnalen naast de tongrolletjes en houd alles warm.
Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot ongeveer 2 dl.
Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Bak de champignons in 25 gram boter ongeveer 5 minuten zacht.
Plaats de champignons op de schaal bij de tongrolletjes en garnalen.
Roer de rest van de boter door de saus (niet meer laten koken).
Serveer de saus apart bij de tongrolletjes, garnalen en champignons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de tongrolletjes met een luchtige aardappelpuree of een delicate risotto voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, sluit perfect aan bij de delicate smaken van de vis en de romige saus.