Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tonijn-prei hapje
Crostini con patè di tonno e porro / Snel en eenvoudig recept. Kan niet mislukken, kost nog geen 5 minuten om het klaar te maken, ziet er mooi uit en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Wat wil een luie of juist een slimme kok nog meer…..?
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
tonijn
uitgelekt (100 gr. di tonno)
▢
stuk
prei
alleen het lichte gedeelte – in kleine reepjes gesneden in plaats van prei kan ook een lente-uitje of bieslook gebruikt worden
▢
100
gram
roomkaas
Monchou of Philadelphia (100 gr. di Philadelphia)
▢
5
olijven
zonder pit in plakjes gesneden (5 olive)
▢
peper
▢
geroosterd brood
of stokbrood
▢
zout
Instructies
Stap voor stap:
Hou een deel van prei achter voor de decoratie.
Meng de tonijn, prei en roomkaas tot een stevig mengsel en maak op smaak met peper & zout.
Lekker op stokbrood als stuzzichino (snackhapje) of antipasto (voorgerecht) op een bedje van salade en rucola.
Decoreer met prei-snippers en plakjes olijf.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt dit gerecht ook serveren in gebruikte conservenblikjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Salade
/
Vis