Tonijn-prei hapje
Crostini con patè di tonno e porro / Snel en eenvoudig recept. Kan niet mislukken, kost nog geen 5 minuten om het klaar te maken, ziet er mooi uit en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Wat wil een luie of juist een slimme kok nog meer…..?
Ingrediënten
- 1 blik tonijn uitgelekt (100 gr. di tonno)
- stuk prei alleen het lichte gedeelte – in kleine reepjes gesneden in plaats van prei kan ook een lente-uitje of bieslook gebruikt worden
- 100 gram roomkaas Monchou of Philadelphia (100 gr. di Philadelphia)
- 5 olijven zonder pit in plakjes gesneden (5 olive)
- peper
- geroosterd brood of stokbrood
- zout
Instructies
- Stap voor stap:
- Hou een deel van prei achter voor de decoratie.
- Meng de tonijn, prei en roomkaas tot een stevig mengsel en maak op smaak met peper & zout.
- Lekker op stokbrood als stuzzichino (snackhapje) of antipasto (voorgerecht) op een bedje van salade en rucola.
- Decoreer met prei-snippers en plakjes olijf.
Notities / Tips / Wijnadvies
je kunt dit gerecht ook serveren in gebruikte conservenblikjes