Tonijn-prei hapje

Crostini con patè di tonno e porro / Snel en eenvoudig recept. Kan niet mislukken, kost nog geen 5 minuten om het klaar te maken, ziet er mooi uit en smaakt ook nog eens verrukkelijk. Wat wil een luie of juist een slimme kok nog meer…..? 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik tonijn uitgelekt (100 gr. di tonno)
  • stuk prei alleen het lichte gedeelte – in kleine reepjes gesneden in plaats van prei kan ook een lente-uitje of bieslook gebruikt worden
  • 100 gram roomkaas Monchou of Philadelphia (100 gr. di Philadelphia)
  • 5 olijven zonder pit in plakjes gesneden (5 olive)
  • peper
  • geroosterd brood of stokbrood
  • zout

Instructies

  • Stap voor stap:
  • Hou een deel van prei achter voor de decoratie.
  • Meng de tonijn, prei en roomkaas tot een stevig mengsel en maak op smaak met peper & zout.
  • Lekker op stokbrood als stuzzichino (snackhapje) of antipasto (voorgerecht) op een bedje van salade en rucola.
  • Decoreer met prei-snippers en plakjes olijf.

Notities / Tips / Wijnadvies


je kunt dit gerecht ook serveren in gebruikte conservenblikjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Salade / Vis