Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tourain blanchi van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
ganzevet
of reuzel
▢
2
grote gesnipperde
ui
▢
6
gehakte teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
1
takje
tijm
▢
1
blaadjes
laurier
▢
zout
peper
▢
2
gesplitste
ei
▢
azijn
▢
geroosterd
witbrood
in grove stukken
▢
Gruyère
Instructies
Bak de ui en de knoflook in het ganzevet ± 10 minuten zachtjes (laat niet kleuren).
Strooi de bloem erover en voeg 1 liter water, de tijm, laurier, zout en peper toe.
Breng de soep aan de kook en laat haar ± 40 minuten zachtjes koken.
Roer de eiwitten door de soep.
Roer de dooiers met 5 druppels azijn los en voeg dit aan de soep toe (laat niet meer koken).
Verdeel het brood over de borden (strooi de kaas erover) en schenk de soep erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep