Tourain blanchi van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) ganzevet of reuzel
  • 2 grote gesnipperde ui
  • 6 gehakte teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • zout peper
  • 2 gesplitste ei
  • azijn
  • geroosterd witbrood in grove stukken
  • Gruyère

Instructies

  • Bak de ui en de knoflook in het ganzevet ± 10 minuten zachtjes (laat niet kleuren).
  • Strooi de bloem erover en voeg 1 liter water, de tijm, laurier, zout en peper toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar ± 40 minuten zachtjes koken.
  • Roer de eiwitten door de soep.
  • Roer de dooiers met 5 druppels azijn los en voeg dit aan de soep toe (laat niet meer koken).
  • Verdeel het brood over de borden (strooi de kaas erover) en schenk de soep erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep