2eetlepel(s)fijngehakte tuinkruidenpeterselie, tijm, kervel, bieslook etc.
1theelepelworcestershiresaus
100gboter
1eetlepel(s)zonnebloemolie
4tournedos of kogelbiefstukken
peper
zout
Instructies
Snipper het gepelde sjalotje zo fijn mogelijk.
Hak de hazelnoten in piepkleine stukjes.
Zorg dat de tournedos op kamertemperatuur zijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit in de knijper.
Roer in een kom het gesnipperde sjalotje, de knoflook uit de knijper, de fijngehakte kruiden, de worcestershiresaus en hazelnootstukjes door 80 g boter.
Dek de kom af met folie en laat deze kruidenboter minstens een uur op smaak komen.
Verhit 20 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Braad de tournedos snel aan beide kanten bruin volgens de gewenste gaarheid.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verdeel de tournedos over de borden en schep op elke tournedos een klontje kruidennotenboter.