Tournedos met kruiden-hazelnootboter

Boodschappen 8-2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 25 g blanke hazelnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte tuinkruiden peterselie, tijm, kervel, bieslook etc.
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 tournedos of kogelbiefstukken
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snipper het gepelde sjalotje zo fijn mogelijk.
  • Hak de hazelnoten in piepkleine stukjes.
  • Zorg dat de tournedos op kamertemperatuur zijn.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit in de knijper.
  • Roer in een kom het gesnipperde sjalotje, de knoflook uit de knijper, de fijngehakte kruiden, de worcestershiresaus en hazelnootstukjes door 80 g boter.
  • Dek de kom af met folie en laat deze kruidenboter minstens een uur op smaak komen.
  • Verhit 20 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
  • Braad de tournedos snel aan beide kanten bruin volgens de gewenste gaarheid.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verdeel de tournedos over de borden en schep op elke tournedos een klontje kruidennotenboter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet hier gebakken aardappeltjes en peultjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Boters / Rundvlees