Tournedos met kruiden-hazelnootboter
Boodschappen 8-2005
Ingrediënten
Instructies
- Snipper het gepelde sjalotje zo fijn mogelijk.
- Hak de hazelnoten in piepkleine stukjes.
- Zorg dat de tournedos op kamertemperatuur zijn.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit in de knijper.
- Roer in een kom het gesnipperde sjalotje, de knoflook uit de knijper, de fijngehakte kruiden, de worcestershiresaus en hazelnootstukjes door 80 g boter.
- Dek de kom af met folie en laat deze kruidenboter minstens een uur op smaak komen.
- Verhit 20 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
- Braad de tournedos snel aan beide kanten bruin volgens de gewenste gaarheid.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verdeel de tournedos over de borden en schep op elke tournedos een klontje kruidennotenboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet hier gebakken aardappeltjes en peultjes bij.