Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Boerensoep met Verse Groenten
Warm op met deze traditionele boerensoep vol verse groenten, perfect voor koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
snijplank
mes
Lepel
schilmesje
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
preien
▢
6
wortelen
▢
¼
witte kool
▢
1
kleine
knolselderij
▢
8
radijsjes
▢
4
aardappels
▢
2
liter
bouillon
▢
1
theelepel
suiker
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
kruidentuiltje
▢
25
g
peterselie
gehakt
▢
Broodstengels of geroosterd brood
▢
Boter
▢
Nootmuskaat
naar smaak
Instructies
Maak de uien, prei en wortelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Was de witte kool en snijd deze in stukken.
Schil de knolselderij, was hem en snijd in stukken.
Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.
Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden groenten, kruiden en suiker toe aan de kokende bouillon.
Laat de soep sudderen tot de groenten gaar zijn.
Verwijder dan het kruidentuiltje.
Voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie toe aan de soep.
Serveer de soep met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een beetje nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch