Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Bulgur Pilaf
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
rundvlees
in blokjes gesneden
▢
2
kopjes
Grove Bulgur
▢
4
el.
zonnebloemolie
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
4
kopjes
vlees
▢
1
kop
kikkererwten
▢
½
kopje
krenten
Instructies
Plaats het vlees in een pot.
Roer tot dat de sappen worden opgenomen.
Voeg kokend water toe om het vlees te bedekken.
Verlaag het vuur nadat het water is gekookt.
Voeg, nadat het water is opgenomen, 2 eetlepels boter en zout toe.
Roer het voor een tijdje.
Voeg 2 el boter toe en roer het bulgur erin.
Voeg voorgekookte kikkererwten en krenten toe.
Roer het voor een korte tijd.
Voeg 2 kopjes vlees, 2 kopjes water toe, kook pilaf op laag vuur (gebruik 4 kopjes vlees als je dat wilt).
Dek de gekookte pilaf papieren handdoek af en laat het rusten gedurende 15 - 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Turkije