Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Engelse Plumpudding met Rum en Rozijnen
Deze klassieke Engelse plumpudding, rijk gevuld met rozijnen, krenten, sukade en een vleugje rum, is een heerlijk feestelijk dessert om warm te serveren tijdens de kerst.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Wachttijd
28
dagen
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Pan met deksel
Treefje (onderzetter)
Schone doek
kom
Ingrediënten
▢
300
gram
runderniervet
▢
250
gram
bruine rietsuiker
▢
250
gram
pitloze rozijnen
▢
60
gram
fijngehakte sukade
▢
60
gram
oranjesnippers
▢
250
gram
krenten
▢
250
gram
droog wittebroodkruim
▢
125
gram
bloem
▢
Ongeveer 3 dl melk
▢
Mespunt
kaneel
▢
Mespunt
kruidnagelpoeder
▢
Mespunt
geraspte nootmuskaat
▢
Mespunt
gemberpoeder
▢
50
gram
fijngesneden gember
▢
4
eieren
▢
50
gram
gesnipperde amandelen
▢
Mespunt
zout
▢
1
eetlepel
rum
cognac of whisky
Instructies
Maal het runderniervet fijn.
Zeef de bloem en was de krenten en rozijnen, droog ze in een doek.
Meng het fijngemalen niervet met de overige ingrediënten in een grote kom.
Laat dit mengsel op een koele plek minstens 4 weken rusten en haal het af en toe tevoorschijn om het mengsel goed door te roeren.
Neem een schone doek, wrijf het midden in met boter en strooi er een laagje bloem over.
Vorm een bal van het puddingmengsel en leg deze in het midden van de doek.
Knoop de punten stevig vast, maar laat wat ruimte over tussen de bal en de knoop.
Leg een treefje onderin een pan, vul de pan met kokend water en laat de pudding 4 uur zachtjes koken.
Zorg ervoor dat de pudding goed onder water blijft staan.
Giet, wanneer de pudding nog warm is, de voorverwarmde rum erover en steek deze aan voor een indrukwekkende presentatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pudding zo of met een warme vanillesaus met eieren en rum.
De plumpudding is het lekkerst wanneer deze nog warm geserveerd wordt.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een glas rijke, verwarmende port.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Engeland
Feestdagen etc
Kerst