Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Griekse Baklava met Walnoten en Honing
Een heerlijk traditionele Griekse baklava met lagen krokant fillodeeg, walnoten en een zoete honing-citroensiroop. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ovenvaste glazen schaal (20 x 30 x 5 cm)
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
pakje
fillodeeg
▢
400
g
walnoten of pistachenoten
grof gehakt
▢
100
g
roomboter
gesmolten
▢
4
kopjes
kristalsuiker
▢
Kaneelpoeder
naar smaak
▢
Ca. 100 g honing
▢
½
kopje
water
▢
1
à 2 eetlepels citroensap
Instructies
Vet een ovenvaste schaal in met gesmolten boter.
Bedek de bodem met een vel fillodeeg en bestrijk ook dit met boter.
Herhaal tot je vijf lagen hebt.
Meng de gehakte noten met 2 kopjes suiker.
Verdeel dit notenmengsel over het fillodeeg en bestrooi met kaneelpoeder.
Leg opnieuw een vel fillodeeg op de notenlaag en bestrijk met boter.
Herhaal tot je opnieuw vijf lagen hebt.
Snijd de baklava in ruiten van 5 x 5 cm.
Bak 30 minuten op 175°C en daarna nog eens 30 minuten op 150°C.
Maak intussen de suikersiroop door water, 2 kopjes suiker, honing en citroensap aan de kook te brengen.
Laat het 5 minuten doorkoken.
Giet de siroop over de warme baklava zodra deze uit de oven komt, en zorg dat de siroop goed tussen de naden komt.
Garneer met de achtergehouden, fijngehakte noten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn past goed bij de rijke en zoete smaken van deze baklava.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
36
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Griekenland
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen
/
Ramadan / Iftar / Suikerfeest