Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Indonesische Spekkoek met Lagen van Specerijen
Een authentieke spekkoek met prachtige lagen vol specerijen, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
8
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Garde
kom
Zeef
Spatel
Springvorm van ± 27 cm doorsnee
Oven met grillfunctie
Ingrediënten
▢
100
gram
bloem
▢
10
theelepels
kaneel
▢
7
grote
of 10 kleine eieren
▢
250
gram
basterdsuiker of poedersuiker
▢
2
eetlepels
koffieroom
▢
3
theelepels
kruidnagelpoeder
▢
3
theelepels
gemalen kardemom
▢
3
theelepels
nootmuskaat
▢
5
theelepels
fijne anijs
▢
500
gram
boter
▢
1
vanillestokje
of 5 theelepels vanillesuiker
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje of gebruik vanillesuiker.
Roer de boter met de vanille en de helft van de suiker tot een glanzende massa.
Splits de eieren.
Klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker en klop het eiwit stijf.
Roer het boter-vanille-suikermengsel luchtig door het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eidooiers.
Zeef de bloem en het zout erbij en schep het met de koffieroom goed om.
Verdeel dit beslag in twee gelijke delen over twee kommen.
Voeg aan één kom de specerijen toe om een beige-bruin beslag te maken, terwijl het andere beslag lichtgeel blijft.
Vet een springvorm van ± 27 cm doorsnee goed in met boter en schep een dun laagje van het lichte beslag in de vorm.
Plaats de vorm op het bovenste rooster onder de grill op de hoogste stand (of gebruik de bovenverwarming van de oven op ±125°C).
Zodra het beslag gaar is, breng je een laagje van het bruine beslag aan.
Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
Na ongeveer vijf laagjes, verplaats je de springvorm naar een lager rooster.
De spekkoek is klaar zodra het bovenste laagje gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
te veel werk ? bestel ze dan bij
Tante Donie
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Indonesië
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag