Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Italiaanse Pasticcio Vleespastei
Deze traditionele Italiaanse pasticcio vleespastei is een indrukwekkend hoofdgerecht, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
10
Voorbereidingstijd
3
uur
uur
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
rusttijd
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
Oven
Bakplaat
Appelboor
aluminiumfolie
deegroller
Ingrediënten
▢
200
g
kippenlevertjes
▢
2
dl
Marsalawijn
▢
1
dl
witte wijn
▢
450
g
kalfsvlees
in kleine blokjes
▢
450
g
varkenslappen
in blokjes
▢
200
g
vetspek
in blokjes
▢
2
eieren
▢
3
el
slagroom
▢
100
g
grof gehakte gebrande hazelnoten
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
tl
tijm
▢
1
tl
marjolein
▢
Zout en versgemalen peper
▢
1
el
boter
▢
1
sjalotje
fijngehakt
▢
200
g
dungesneden bacon
▢
1
pakje
diepvriesbladerdeeg
▢
1
dikke
plak gekookte ham
ongeveer 1 cm dik, in repen
▢
2
el
fijngehakte peterselie
▢
1
ei
losgeklopt
Instructies
Maak de pasticcio 1 dag van tevoren.
Halveer de kippenlevertjes en marineer ze in 1 dl Marsala en de witte wijn gedurende ongeveer 3 uur.
Maal het kalfsvlees, varkensvlees en vetspek fijn in een keukenmachine.
Voeg de rest van de Marsala, eieren, slagroom, hazelnoten, knoflook, tijm, marjolein, zout en peper toe en meng goed.
Bak het sjalotje in de boter tot het zacht is.
Dep de kippenlevertjes droog, breng op smaak met zout en peper, en bak ze snel bruin, maar niet gaar.
Haal ze uit de pan.
Schenk de marinade in de pan, roer de aanbaksels los, en laat de marinade inkoken tot ongeveer 3 eetlepels.
Zeef het vocht en voeg het toe aan het vleesmengsel.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm.
Beleg het deeg met bacon, waarbij je rondom een rand vrijlaat.
Leg 1/3 van de vulling in het midden, verdeel de kippenlevers erover, en bedek met nog eens 1/3 van de vulling.
Leg de repen ham in de lengte over de vulling en strooi de peterselie erover.
Bedek met de resterende vulling en strijk het glad.
Vouw de bacon over de vulling.
Vouw het deeg eromheen en plak de naden met water op elkaar.
Leg de pastei met de naad naar onder op de bakplaat.
Maak met een appelboor enkele gaatjes in de bovenkant en plaats er schoorsteentjes van opgerold aluminiumfolie in.
Versier de bovenkant met figuurtjes van overgebleven deeg.
Bestrijk de pastei met losgeklopt ei en bak 15 minuten op 220°C.
Verlaag de temperatuur naar 170°C en bak de pastei nog ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Optioneel:
Schenk aspic door de openingen en laat het opstijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste rode wijn zoals een Barolo of Chianti past perfect bij deze rijke vleespastei.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Kip
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië
Feestdagen etc
Kerst