Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Kerstkoekjes voor in de Boom
Bak deze heerlijke traditionele kerstkoekjes en hang ze in de boom voor een feestelijke traktatie tijdens de feestdagen.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
nacht rusttijd
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
vershoudfolie
Bakplaat
Bakpapier
deegroller
Uitsteekvormpjes (kerstklokjes, sterren)
Spatel
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
125
g
roomboter
▢
125
g
basterdsuiker
▢
1
tl
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
2
tl
koekkruiden
▢
250
g
bloem
Instructies
Klop het ei los in een mengkom.
Meng de roomboter met de basterdsuiker, ei, bakpoeder, zout, koekkruiden en bloem tot een soepel deeg.
Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif een werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
Steek met behulp van de uitsteekvormpjes kerstklokjes en kerststerren uit het deeg.
Maak een ruim gaatje in de koekjes zodat ze kunnen worden opgehangen in de kerstboom.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze ophangt of serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze koekjes past een glaasje glühwein of een warme chocolademelk voor een gezellige kerstsfeer.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst